چگونه معدن جایگزین نفت می‌شود؟ در این مقاله ابتدا به ارائه گزارشی از وضعیت معادن در حوزه‌های ذخایر، تولید، اشتغال، سهم اقتصادی و ارز آوری می‌پردازیم.

چگونه معدن جایگزین نفت می‌شود؟ در این مقاله ابتدا به ارائه گزارشی از وضعیت معادن در حوزه‌های ذخایر، تولید، اشتغال، سهم اقتصادی و ارز آوری می‌پردازیم.

به گزارش پایگاه خبری ندای البرز به نقل از کارگروه تحقیقاتی معدنی شهید حسام خوشنویس: سپس به مقایسه درآمد ارزی بخش معدن و نفت خواهیم پرداخت و پس از آن موانع و راهکارهای عبور از آنها در بخش معدن جهت تحقق هدف والای جایگزینی معدن به جای نفت خواهیم پرداخت .

وضعیت معادن از منظر اکتشاف و ذخایر

تا پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰ میلیون تن مواد معدنی در کارنامه تجمعی ذخایر معدنی کشور ثبت که این میزان تقریبا سهم ۳ درصدی از ذخایر جهانی می‌باشد. همچنین پیش‌بینی می‌شود با انجام اکتشافات و افزایش سالانه  ۱٫۸ میلیارد تن تا سال ۱۴۰۴ این ذخایر به ۶۶ میلیارد تن افزایش یابد.

معدن از منظر تولید و استخراج

در بحث استخراج و تولید مواد معدنی در سال ۱۴۰۰ دقیقا ۵۸۹ میلیون تن ماده معدنی در کشور استخراج شده است که برآورد می‌شود به شرط تحقق اهداف برنامه راهبردی وزارت صمت به ۶۶۲ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ افزایش یابد .

اشتغال در معادن

در بحث اشتغال در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۵۱ هزار نفر در زنجیره ی معدن و صنایع معدنی تا تولید شمش مشغول به کار بوده‌اند که این میزان به شرط تحقق اهداف برنامه راهبردی وزارت صمت به ۸۵۹ هزار نفر در سال ۱۴۰۴ افزایش یابد .

سرمایه‌گذاری‌های توسعه‌ای بخش معدن

از ابتدای سال ۱۳۹۲ تا پایان سال ۱۴۰۴ و برای تحقق اهداف برنامه راهبردی وزارت صمت سالانه ۲٫۱ میلیارد دلار و مجموعا بیش از ۲۶ میلیارد دلار در قالب ۲۵۰ پروژه ملی معدن و صنایع معدنی سرمایه‌گذاری شده و خواهد شد .

سهم معدن از تولید ناخالص داخلی

طبق آخرین گزارش کارگروه تحقیقاتی شهید خوشنویس و پس از بررسی حسابهای ملی سهم معدن و صنایع معدنی از تولید ناخالص داخلی  ۵٫۳ درصد (محاسبات  ارزش افزوده سال ۹۸) در سال ۱۳۹۸ بوده که به شرط تحقق  اهداف برنامه راهبردی وزارت صمت در افق ۱۴۰۴ به ۸٫۴۱ درصد افزایش خواهد یافت .

ارزآوری بخش معدن

در سال ۱۴۰۰ با احتساب سهم ۳٫۵ میلیارد دلاری واردات و ۱۱٫۸ میلیارد دلاری صادرات محصولات معدن و صنایع معدنی تراز مثبت ۸٫۴ میلیارد دلاری در کارنامه ی درخشان بخش معدن ثبت گردیده که این میزان به شرط تحقق برنامه راهبردی وزارت صمت به ۲۰ میلیارد دلار در افق ۱۴۰۴ ارتقا خواهد یافت .

و اما خلاصه مطالب صدر الذکر در جدول ذیل آمده است .

مقایسه صادرات نفتی و معدنی

از آنجایی که  طبق آخرین گزارش اتاق بازرگانی در سال ۱۴۰۰ سهم نفت خام از تولید  نا خالص ملی  ۵٫۸  و  سهم صادرات نفت خام  ۳۹ میلیارد دلار، محصولات پتروشمی و میعانات گازی ۲۲٫۷ میلیارد دلار می‌باشد( نمودار ذیل) .

برچسب ها
اخبار مشابه
افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد
جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟
الگوی مسکن مولّد؛ بستری برای مشارکت مردم در تولید
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

دیدگاه بسته شده است.