رونمایی از ۱۱ ابرپرونده فرار مالیاتی، رئیس سازمان مالیاتی از شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار پرونده جدید مالیاتی در سال گذشته خبر داد و جزئیاتی از ۱۱ ابرپرونده فرار مالیاتی را تشریح کرد.
به گزارش ندای البرز به نقل از خراسان: دولت سیزدهم توانست سهم درآمدهای پایدار و همچنین مالیات ها از بودجه را افزایش دهد؛ منتها این افزایش نه با افزایش نرخ های مالیات، بلکه با گسترش چتر مالیاتی و مبارزه با فراریان مالیاتی انجام شد.
اظهارات رئیس سازمان مالیاتی که به نوعی تشریح عملکرد این سازمان در دولت سیزدهم بود، ابعاد افزایش سهم مالیات ها در تامین مالی دولت را نشان می دهد.
سبحانیان همچنین جزئیاتی از ۱۱ ابرپرونده فرار مالیاتی را بیان کرد که ارقام آن قابل توجه است و نشان می دهد که تا چه میزان در سال های گذشته نظام مالیاتی در شناسایی بخش های تاریک اقتصاد، ضعف داشته است.
دولت سیزدهم در حالی رو به اتمام است که آمارهای رسمی از افزایش سهم درآمدهای پایدار از بودجه عمومی خبر می دهند.
موضوعی که با محوریت رشد درآمدهای مالیاتی رخ داده است. گزارش ۲۴ اردیبهشت ایسنا با استناد به گزارش سالانه خزانه داری کل کشور نشان می دهد که سهم درآمدهای پایدار از بودجه عمومی در سال ۱۴۰۲ رکورد ۹ ساله را شکسته و به ۵۱٫۸ درصد رسیده است.
این شاخص همچنین در اصلاحیه بودجه مصوب ۱۴۰۳، رشد چشمگیر تا رقم ۵۹٫۴ درصد را نشان می دهد. فارغ از این موارد، رشد سهم مالیات از درآمدهای پایدار مالیاتی قابل توجه است.
به طوری که این رقم از ۶۱٫۶ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۷۳٫۷ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده که در ۱۳ سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲ بی سابقه است. در صورتی هم که اصلاحیه بودجه امسال محقق شود، این رقم به ۷۵٫۳ درصد خواهد رسید که رکورد ۲۰ ساله را خواهد شکست.
کارنامه مالیات به روایت رئیس سازمان مالیاتی
با این اوصاف، رئیس سازمان امور مالیاتی در برنامه صف اول سیما به تشریح عملکرد این سازمان پرداخت که نشان می دهد عمده رشد عملکرد رخ داده، مربوط به تمرکز بر دانه درشت های مالیاتی و نه افزایش بار مالیات بر مودیان سابق بوده است.
به گزارش تسنیم، رئیس سازمان امور مالیاتی درخصوص سهم اصناف بزرگ در کل مالیاتی که اصناف پرداخت میکنند، گفت: بیش از ۳۵ درصد از کل مالیاتی که وصول میکنیم فقط از ۷۰۰ شرکت بزرگ است.
مالیاتی که از اصناف و مشاغل امروز دریافت میشود حدود ۶ درصد کل مالیاتی است که دریافت میکنیم. یعنی در سال گذشته حدود ۸۰۶ هزار میلیارد تومان مالیات دریافت کردیم که تقریباً ۵۰ هزار میلیارد تومان آن از اصناف و مشاغل و بازاریها بود.
در خود اصناف و مشاغل هم ۵۰ درصد مالیاتی را که از اصناف و مشاغل میدهند از یک درصد آنها میگیریم یعنی ۲۵ هزار میلیارد تومان مالیاتی که از اصناف و مشاغل میگیریم از یک درصد آن ها میگیریم، پس دوباره تمرکز ما بر مالیات ستانی از اصناف و مشاغل هم روی دانه درشتهاست.
از سوی دیگر در سال گذشته بیش از ۵۰ درصد اصناف و مشاغل، مودیان حوزه اصناف و مشاغل و بازار مالیاتشان صفر شده است و تقریباً ۹۰ درصدشان زیر ۲۰ میلیون تومان مشمول مالیات شدهاند. این در حالی است که امروز کارمندی که ماهانه ۲۰ میلیون تومان در ماه حقوقش باشد، در سال حدوداً ۳۰ میلیون تومان مالیات پرداخت میکند.
جزئیات کشف ۱۱ ابرپرونده مالیاتی از دلالان آهن تا فاکتورفروشی
رئیس سازمان مالیاتی در ادامه با بیان این که در سال گذشته حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار پرونده جدید مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی شناسایی شده است، از کشف ۱۱ ابرپرونده فرار مالیاتی خبر داد و به این پرونده ها به شرح زیر اشاره کرد:
۱-پرونده مالیاتی ۳۰۰ میلیاردی در خوزستان در حوزه ساخت و ساز: به گفته سبحانیان در چند ماه گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی در حوزه ساخت و ساز در استان خوزستان شناسایی شده است.
۲-پرونده ۸۶۰ میلیاردی دلال پتروشیمی: در مدت فوق، همچنین فرار مالیاتی یک دلال پتروشیمی شناسایی شده که فرار مالیاتی وی، ۸۶۰ میلیارد تومان بوده است.
۳-شناسایی صدور ۱۰۰ هزار میلیارد تومان فاکتور صوری با هوش مصنوعی: رئیس سازمان مالیاتی اظهار کرد: امروز با (همکاری) دستگاههای مختلف در سطح حاکمیت و با استفاده از ابزارهای نوین و شرکتهای دانش بنیان و هوش مصنوعی تلاش جدی داریم که از محل مبارزه با فرار مالیاتی درآمدها را تامین کنیم.
در همین راستا ۱۴۰ مودی را که از طریق شرکتهای صوری معاملات داشتند، شناسایی کردیم. این افراد بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان فاکتور صوری صادر کرده بودند که از طریق داده کاوی و هوش مصنوعی شناسایی شدند.
۴-پرونده ۶۰۰ میلیاردی دلال حوزه طلا
در کردستان: معاون وزیر اقتصاد گفت: در استان کردستان از یک فعال حوزه طلا بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان و یک شرکت با فرار مالیاتی ۱۵۰ میلیارد تومانی را شناسایی کردیم.
۵-پرونده ۷۰۰ میلیاردی دلالان حوزه آهن و قراضه: به گفته وی، در استان آذربایجان غربی بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان از ۶ شرکت در حوزه دلالی زنجیره آهن و قراضه شناسایی مالیات انجام شد.
۶- پرونده ۴۰۰ میلیارد تومانی در حوزه رمز ارز: به گفته سبحانیان همچنین حدود ۴۰۰ میلیارد تومان از شخصی که در حوزه خرید و فروش رمز ارز فعالیت میکرد، شناسایی و وصول مالیات انجام شد.
۷-پرونده فرار مالیاتی دو شرکت فولادی در آذربایجان شرقی: وی گفت: در حوزه فولاد برای دو شرکت که در آذربایجان شرقی فعالیت می کردند و همچنین یک شرکت در زنجان بیش از ۷۵۰ میلیارد تومان برگ تشخیص صادر شد.
۸-پرونده مالیاتی ۶۸۰ میلیاردی شرکت دلالی خودرو در قزوین: اظهارات رئیس سازمان مالیاتی حاکی از این است که یک شرکت خرید و فروش خودرو در استان قزوین نیز دارای ۶۸۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی بوده که شناسایی شده است.
۹-پرونده ۲۴۰ میلیاردی فرار مالیاتی با صندوق قرض الحسنه: در سال های اخیر یکی از حوزه های تاریک نظام پولی کشور، صندوق های قرض الحسنه بوده اند.
گزارش ها در شهریور پارسال که در نتیجه بازرسی از ۳ صندوق قرض الحسنه در استان های تهران، کرمان و مازندران منتشر شد، نشان می دهد که این صندوق ها در ایجاد پوشش برای ۱۳۰۰ فراری مالیاتی دست داشته اند.
با این حال، هم اینک نیز رئیس سازمان مالیاتی خبر داده که در استان فارس برای اشخاصی که با استفاده از صندوق قرض الحسنه به فرار مالیاتی میپرداختند بیش از ۲۴۰ میلیارد تومان برگ تشخیص صادر شده است.
۱۰ -پرونده فاکتور فروشی در همدان به ارزش ۱۲ هزار میلیارد تومان: معاون وزیر اقتصاد در ادامه سخنان خود از پرونده فاکتور فروشی صوری در همدان به ارزش ۱۲ هزار میلیارد تومان خبر داد.
۱۱- پرونده فاکتورفروشی در یزد به ارزش ۳ هزار میلیارد تومان: همچنین در یزد با همکاری دستگاه های امنیتی و پلیس امنیت اقتصادی پرونده فاکتور فروشی به ارزش ۳ هزار میلیارد تومان شناسایی شده است.
Sunday, 24 November , 2024