مدرس دانشگاه و مولف کتب سواد رسانهای گفت: بخش علمی سواد رسانهای کاملا منطبق با استانداردهای جهانی و بخش محلی آن در انطباق با ویژگیهای بومی کشور است.
به گزارش ندای البرز ، حمید ضیاییپرور در گفت و گو با روابط عمومی همایش سواد رسانهای، درباره اهمیت سواد رسانهای اظهار داشت: پیرامون ما را رسانههای بسیاری اشغال کردهاند به ویژه شبکههای اجتماعی و فضای مجازی که سواد رسانهای کمک میکند بهتر از این رسانهها استفاده و اگر معضل و یا خبر جعلی در این رسانهها بود آنها را به درستی شناسایی کرده و تشخیص دهیم.
عضو هیات علمی پنجمین همایش ملی سواد رسانهای ایران هدف از برگزاری این گونه همایشها و همایشهایی نظیر آن را تولید و تقویت دانش تخصصی مربوط به این رشته عنوان کرد و افزود: چون بخشی از ماموریتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان بنیانگذار سواد رسانهای مربوط به رسانههای اجتمای و فضای مجازی است، از دانش صاحبنظران و خبرگان حوزه ارتباطات برای دانشافزایی و توسعه و ارتقای دانش سواد رسانهای استفاده میکند.
وی در تعریف سواد رسانهای خاطرنشان کرد: سواد رسانهای مهارت و درک مکانیزمهای تولید و انتشار رسانهها و دانش شناخت عملکرد رسانههاست.
دبیر اجرایی پنجمین همایش ملی سواد رسانهای در این باره که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از چه طرق دیگر میتواند در آموزش سواد رسانهای ایفای نقش کند؟ اظهار داشت: در بین دستگاههای حاکمیتی و تنظیمگران رسانه و فضای مجازی در کشور، وزارت فرهنگ به موجب قوانین و ابلاغیههای نهادهای رسمی مانند شورای فضای مجازی متولی اصلی توسعه سواد رسانهای است.
ضیاییپرور گفت: از نظر تخصصی هم چون بخش عمده فعالیتهای تنظیمگری رسانهها به جر رادیو و تلویزیون عمدتا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشود، این وزارتخانه سواد رسانهای را به عنوان ماموریت اصلی خود دنبال میکند.
وی در عین حال در این باره که آموزشهای سواد رسانهای در کشور چقدر با استانداردهای جهانی همخوانی دارد؟ خاطرنشان کرد: بخشی از ادبیات سواد رسانهای، سواد جهانی است و قبل از سواد رسانهای، سواد اطلاعاتی وجود داشته است. امروزه هم بحث سواد دیجیتالی و هوش مصنوعی مطرح است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بسیار ی از محتواهای مربوط به توسعه دانش سواد رسانهای در کشور منطبق با آخرین تحولات و دانشهای دنیاست. بخشی از مهارتها هم به ویژگیهای بومی کاربر ایرانی و مشخصات رسانهای بومی ایران برمیگردد.
وی گفت: بخش علمی سواد رسانهای در کشور کاملا منطبق با استانداردهای جهانی است و بخش محلی آن نیز در انطباق با ویژگیهای بومی کشور قرار دارد.
بنا بر این گزارش پنجمین همایش ملی سواد رسانهای ایران نهم اسفندماه ۱۴۰۲ با حضور صاحبنظران، نخبگان، اساتید و فعالان حوزه سواد رسانهای کشور به همت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی برگزار میشود.
Thursday, 21 November , 2024