تغییر تعرفه‌ها متناسب با ارزش جدید محصولات، قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی گفت: یکی از برنامه هایی که صندوق بیمه کشاورزی در سال جاری دنبال نموده است، تغییر تعرفه بیمه کشاورزی متناسب با ارزش جدید محصولات ناشی از تغییر قیمت نهاده های کشاورزی است. این موضوع در حال حاضر در صنعت دام و طیور اجرایی شده است. […]

تغییر تعرفه‌ها متناسب با ارزش جدید محصولات، قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی گفت: یکی از برنامه هایی که صندوق بیمه کشاورزی در سال جاری دنبال نموده است، تغییر تعرفه بیمه کشاورزی متناسب با ارزش جدید محصولات ناشی از تغییر قیمت نهاده های کشاورزی است. این موضوع در حال حاضر در صنعت دام و طیور اجرایی شده است.

به گزارش پایگاه خبری ندای البرز به نقل از روستانیوز، مهرنوش خانمحمدزاده| محمدابراهیم حسن‌نژاد گفت: هرسال قبل از شروع سال زراعی، تعرفه‌های جدید بیمه کشاورزی مطابق با قیمت محصولات کشاورزی و متناسب با ریسک‌های آن محصول در مناطق مختلف تنظیم و با شروع سال زراعی تعرفه های جدید اعلام و در سامانه جامع بیمه کشاورزی بارگذاری می شود تا کشاورزان بتوانند محصولات خود را مطابق با خدمات و طرح‌های بیمه‌ای جدید، بیمه نمایند.

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با اشاره به تغییر قیمت نهاده‌ها تاکید کرد: یکی از اقداماتی که صندوق بیمه کشاورزی در سال جاری دنبال نموده است، تغییر تعرفه بیمه کشاورزی متناسب با ارزش جدید محصولات، ناشی از تغییر قیمت نهاده‌های کشاورزی است و این موضوع در حال حاضر در ارتباط با صنعت دام و طیور اجرایی شده است.

قبل ازسال ۱۴۰۱ تغییراتی را در تعرفه‌ها و تعهدات داده‌ایم.

صندوق بیمه برای سال زراعی جدید اقدام در به روز کردن تعرفه‌ها متناسب با قیمت محصولات نموده که همزمان با شروع سال زراعی در سامانه جامع بیمه کشاورزی بارگذاری خواهد شد.

و بالطبع بیمه نامه ها مطابق با آن صادر خواهند شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه یکی از سیاست‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی کشت قراردادی است، صندوق بیمه کشاورزی نیز همسو با این سیاست، در سال زراعی جدید تعرفه های لازم را متناسب با این طرح تنظیم کرد.

در این راستا بیمه محصولاتی که مورد نظر وزارتخانه است، نظیر گندم آبی، کلزا، برنج و همچنین از اولویت‌های شرکت بازرگانی دولتی ایران( GTC ) محسوب می‌گردد با هماهنگی انجام پذیرفت.

برای سال زراعی آتی هم سطوح جدید کشت قراردادی ابلاغ گردیده و صندوق بیمه کشاورزی متناسب با نظام مربوطه در وزارت جهاد کشاورزی اقدام خواهد کرد.

 طرح جهش تولید در دیمزارها

حسن‌نژاد در ادامه خاطر نشان کرد: از دیگر طرح‌های در حال اجرای صندوق بیمه کشاورزی، می‌توان به طرح جهش تولید در دیمزارها اشاره کرد که در دوسال گذشته همگام با وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) انجام پذیرفت.

در سال زراعی جدید نیز صندوق بیمه طرح جهش تولید در دیمزارها را در سطوح گسترده تری نسبت به قبل و معادل چهار میلیون و دویست هزار هکتار انجام خواهد داد.

به عبارتی صندوق بیمه کشاورزی همسو با طرح‌های در دست اجرای وزارت جهاد کشاورزی اقدام به پوشش بیمه‌ای طرح جهش تولید در دیمزارها کرده است.

 تسهیل در پرداخت خسارت توسط صندوق بیمه کشاورزی

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی در ادامه افزود: در ارتباط با سایر محصولات مانند محصولات دامی کشور، طرح ویژه‌ای خصوصا در مناطق روستایی تنظیم شده که تعهدات بسیار خوبی پیش بینی شده و حدوداً ۷۰ تا ۸۰ درصد ارزش دام به عنوان تعهدات صندوق بیمه در نظر گرفته شده است تا بدین وسیله تولید کنندگان بتوانند بدون محدودیت از این نوع پوشش بیمه‌ای بهره‌مند شوند.
وی افزود: در واقع این نوع بیمه، پوشش بسیار خوبی برای تولید کننده‌های دام است.

تا به هر دلیلی که دام تلف شود از سهم بیمه خسارت آن پرداخت خواهد شد.

مسیر ارزیابی خسارت را تسهیل نموده‌ایم تا بدین وسیله دامداران با کمترین بوروکراسی بتوانند خسارت خود را از صندوق بیمه دریافت نمایند.

حسن‌نژاد در ادامه اظهار امیدواری کرد برای سال زراعی آتی که شروع آن از مهر ماه ۱۴۰۱ است با توجه به  برنامه‌هایی که در صندوق بیمه تنظیم گردیده یک کنترل خوب و قابل قبولی در اجرا داشته باشیم.

پیش بینی ما در زیر بخش زراعت حدود ۸ میلیون هکتار، در زیر بخش دام حدود ۲۲ میلیون راس و بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون قطعه طیور در سال آتی تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار گیرد.

ساده‌سازی طرح‌های بیمه برای کشاورزان

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با بیان اینکه تلاش نموده‌ایم ساده سازی طرح های بیمه ای را در دستور کار خود قرار دهیم و بدین وسیله کشاورزان در هنگام بیمه کردن محصولات خود، به راحتی طرح مورد نظر خود را انتخاب و به هیچ عنوان دچار مشکل و یا تردید نخواهند گردید.

یکی از طرح‌های بیمه‌ای، طرح بیمه پایه است که این نوع بیمه در محصولات زراعی فقط حوادث طبیعی و در خصوص محصولات دامی فقط بیماریهای مشترک بین انسان و دام را پوشش می‌دهد.
وی افزود: در واقع بیمه پایه یک نوع بیمه حداقلی با حق بیمه پایین است.

و به نوعی توافق قابل قبولی برای تمامی تولید کنندگان است که به راحتی توان خرید آن را داشته باشند.

تا در هنگام بروز حوادث بزرگ و فاجعه بار خسارت آنها جبران شود.

طرح بیمه دیگری به نام بیمه تکمیلی هم تهیه گردیده که تعهدات بالاتر و حق بیمه آن نیز بالاتر است.

تا آن دسته از کشاورزانی که مایل به پرداخت حق بیمه بالاتر هستند بتوانند از مزایای آن استفاده نمایند.
حسن‌نژاد در ادامه تصریح کرد: در واقع در این نوع طرح بیمه‌ای، کشاورزان از یک حق انتخاب بهره‌مند می‌شوند.

آن دسته از تولید کنندگانی که توان پرداخت حق بیمه بالاتری را دارند تعهدات بالاتری را خریداری می‌نمایند.

همچنین آندسته از تولیدکنندگانی که نگران بروز خسارت‌های فاجعه بار هستند، بیمه‌های پایه نگرانی آنها را پوشش خواهد داد.

 بیمه آبزیان از برنامه‌های جدی صندوق بیمه کشاورزی

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی در پایان گفت: از برنامه‌های جدی صندوق بیمه، بیمه آبزیان بوده که با همکاری شیلات و دیگر تشکل‌ها طرح مرتبط با آن تهیه شده و امیدواریم در این زمینه نیز پوشش بیمه‌ای مناسبی را ارائه نماییم.

 

  • نویسنده : مهرنوش خانمحمدزاده
  • منبع خبر : https://www.rustanews.ir/