خرید تضمینی گندم به ۶ میلیون تن میرسد، معاون امور برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیشبینی میشود میزان خرید تضمینی گندم امسال افزایش یابد و به حدود ۶ میلیون تن برسد. به گزارش ندای البرز به نقل از روستانیوز، مهرنوش خانمحمدزاده| محمد قربانی در نشست خبری که صبح امروز در وزارت جهاد کشاورزی با حضور اصحاب رسانه […]
خرید تضمینی گندم به ۶ میلیون تن میرسد، معاون امور برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیشبینی میشود میزان خرید تضمینی گندم امسال افزایش یابد و به حدود ۶ میلیون تن برسد.
به گزارش ندای البرز به نقل از روستانیوز، مهرنوش خانمحمدزاده| محمد قربانی در نشست خبری که صبح امروز در وزارت جهاد کشاورزی با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، گفت: پیشبینی میشود میزان خرید تضمینی گندم امسال افزایش یابد و به حدود ۶ میلیون تن برسد. دلیل این مسأله اجرای سیاستی بود که براساس آن کشاورزان از کودهای فسفاته و پتاسه استفاده کردند که روی عملکرد محصول تأثیر بسزایی داشت.
معاون امور برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه برداشت گندم دیم هنوز آغاز نشده است، افزود: گزارشات فائو نیز حاکی از افزایش تولید غلات در کشور است.
وی همچنین با اشاره به کاهش ۴۵ درصدی قیمت کودهای فسفاته و پتاسه، گفت: این امر تأثیر بسزایی در تولید محصولات کشاورزی داشته است.
قربانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان صنعت دام و طیور کشور بعد از حذف ارز ترجیحی گفت: طیور گوشتی ۵٠ درصد این تسهیلات را دریافت کرده اند که رتبه اول را در لیست دریافت تسهیلات دارند.
وی اضافه کرد: دامهای سبک، سنگین و روستایی ٣۵ درصد تسهیلات را دریافت کرده اند و رتبه دوم را دارند و گاوهای شیری و صنعتی نیز با دریافت ٧ درصد تسهیلات رتبه سوم را در این لیست دارند.
به گفته این مقام مسئول، تسهیلات مذکور با نرخهای ١٠، ١٢، ١۵ و ١٨ درصد در اختیار تولید کنندگان قرار میگیرد.
تولید جوجه متوقف نمیشود
قربانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فیلمهای منتشر شده در فضای مجازی در زمینه جوجهکشی و رها کردن جوجهها در بیابان گفت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی این است که تولید جوجه به هیچ عنوان متوقف نشود. جوجهکشی و یا رها کردن جوجهها در حالی که وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده تمام جوجهها را جذب میکند، حرفهای و اخلاقی نیست.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه اخلاق در کشاورزی رعایت نمیشود، افزود: این در حالی است که ما در دانشگاه چنین درسی را داریم که تدریس میشود و باید آموزشهای لازم در این زمینه ارائه شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین در مورد طرح هوشمند سازی نان با بیان اینکه مجری این طرح، وزارت اقتصاد است، اظهار کرد: پایلوت این طرح در زنجان بوده و بعد از آن اجرای طرح در قزوین، چهارمحال و بختیاری، فارس، تهران و ۲-۳ استان دیگر کلید خورده است.
قربانی ادامه داد: پیشبینی بنده این است که تا پایان تیرماه اجرای طرح مذکور در سراسر کشور انجام شود. ضمن اینکه برای این کار به ۸۳ هزار دستگاه پوز نیاز داریم که دستگاههای خاصی نیز هستند و البته مباحث مربوط به پشتیبانی از این پوزها نیز بسیار مهم است.
حدود ۹ هزار دستگاه پوز به نانواییهای تهران داده شده
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در تهران نیز حدود ۹ هزار دستگاه پوز به نانواییها داده شده و پروسه خرید در این فرآیند به این شکل است که خرید نان با کارت بانکی فرد انجام میشود و به کد ملی آن شخص متصل است. به عنوان مثال اگر کسی ۱۰ قرص نان میخورد مبلغ آن به اندازه همین مبلغی که در حال حاضر برای نان پرداخت میشود، از حساب شخص کسر و مابه التفاوت آن از طریق منابع یارانه به حساب نانوا واریز میشود.
وی ادامه داد: اجرای این طرح برای جلوگیری از قاچاق آرد و کاهش ضایعات آن بسیار مؤثر است اما مواردی نیز وجود دارد که باید در مورد آن تصمیمگیری شود. از جمله اینکه گفته میشود اگر کارت بانکی مورد پذیرش فقط کارت سرپرست خانوار باشد ولی شخص دیگری از آن خانواده بخواهد با کارت خود خرید نان را انجام دهد، چه اتفاقی میافتد که مباحثی مانند این موضوع در حال بررسی و رفع است.
- نویسنده : مهرنوش خانمحمدزاده
- منبع خبر : https://www.rustanews.ir/
Thursday, 21 November , 2024