راه‌اندازی سامانه پایش سوخت شناورهای فلات قاره برای نخستین بار در صنعت نفت، سرپرست برنامه‌ریزی و هماهنگی عملیات بندری، دریایی و حمل‌ و نقل شرکت نفت فلات قاره از راه‌اندازی سامانه پایش سوخت شناورهای این شرکت برای نخستین بار در سطح صنعت نفت خبر داد. به گزارش ندای البرز به نقل از شرکت نفت فلات […]

راه‌اندازی سامانه پایش سوخت شناورهای فلات قاره برای نخستین بار در صنعت نفت، سرپرست برنامه‌ریزی و هماهنگی عملیات بندری، دریایی و حمل‌ و نقل شرکت نفت فلات قاره از راه‌اندازی سامانه پایش سوخت شناورهای این شرکت برای نخستین بار در سطح صنعت نفت خبر داد.

به گزارش ندای البرز به نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، امیر بغلانی گفت: در مرحله نخست، این سامانه بر روی ۲۰ فروند شناور در اختیار این شرکت نصب شده و به زودی بر روی بقیه شناورها نیز نصب خواهد شد. همچنین با استفاده از این سامانه افزون‌بر اندازه‌گیری مقدار مصرف سوخت، امکان مدیریت صحیح راهبری شناورها، سنجش موقعیت و کارکرد عملیاتی آنها نیز میسر خواهد شد.

وی گفت: به این منظور شرکت‌های مختلفی را ارزیابی کردیم و یکی از شرکت‌های توانمند داخلی در این زمینه انتخاب شد. در این سامانه یک تجهیز در ورودی مسیر سوخت موتور شناور نصب شده و با استفاده از نرم‌افزار مرتبط، مصرف سوخت آن به‌صورت لحظه‌ای و برخط مشخص می‌شود. در این سامانه مشخص می‌شود موتور شناور در طول ۲۴ ساعت به چه مقدار در سرویس بوده و مصرف لحظه‌ای و تجمعی آن در طول روز، هفته و ماه چقدر بوده است.

موقعیت شناور روی نقشه مشخصمی‌شود و به‌راحتی می‌توان با استفاده از نرم‌افزار مربوطه از ستاد تهران، وضع پشتیبانی دکل‌ها و سکوها از سوی شناورها را مدیریت کرد.

سرپرست برنامه‌ریزی و هماهنگی عملیات بندری، دریایی و حمل‌ و نقل شرکت نفت فلات قاره یکی از نتایج این سامانه را بهینه‌کردن تعداد و عملکرد شناورهای مورد استفاده این شرکت اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه موقعیت عینی شناورها و مقدار کارکرد آنها در این سامانه مشخص می‌شود، به‌راحتی می‌توان با مقایسه عملکرد، تعداد شناورها را کاهش داد.

بغلانی ادامه داد: از سوی دیگر با عملیاتی شدن این اقدام مقدار هدررفت احتمالی سوخت به حداقل خواهد رسید. همچنین با این سامانه اگر شناوری بالاتر از حد استاندارد تعیین شده مصرف سوخت داشته باشد، به مالکان شناورها برای تعمیر و بهینه‌سازی موتور آنها هشدار داده می‌شود که این اقدام نیز در کاهش مصرف سوخت، جلوگیری از آلودگی محیط زیست و صرفه‌جویی بسیار مؤثر است.

وی گفت: با توجه به اینکه مدت زمان رسیدن کالا به دکل حفاری، باعث بهره‌وری بیشتر در عملکرد دکل‌ها خواهد شد، با بهره‌مندی از این سامانه می‌توان ضمن مدیریت بهتر و منسجم‌تر، شناورها را بین سکوها و دکل‌ها جابه‌جا و از تحمیل هزینه‌های انتظار که مبلغ بسیار هنگفتی است جلوگیری کرد.

سرپرست برنامه‌ریزی و هماهنگی عملیات بندری، دریایی و حمل‌ و نقل شرکت نفت فلات قاره ایران یادآور شد: هزینه‌های پرداختی به شناورها نیز بر اساس پیمایش درست و واقعی خواهد بود و صرفه‌جویی قابل‌توجهی نیز در این زمینه انجام خواهد شد.