پرونده سرمازدگی گردو و بادام برای همیشه در کشور بسته شد، توزیع نهال گردو و بادام مقاوم به سرمازدگی در اختیار باغداران کشور، دکتر شکراله حاجی وند رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور در مراسم معرفی آخرین دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشکده میوه های معتدله و سردسیری موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور که در باغ دولتی کمالشهر […]
پرونده سرمازدگی گردو و بادام برای همیشه در کشور بسته شد، توزیع نهال گردو و بادام مقاوم به سرمازدگی در اختیار باغداران کشور، دکتر شکراله حاجی وند رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور در مراسم معرفی آخرین دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشکده میوه های معتدله و سردسیری موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور که در باغ دولتی کمالشهر کرج برگزار شد، عنوان کرد: هرساله بسیاری از محصولات کشاورزی دچار سرمازدگی می شوند که این آسیب از گذشته تا به حال همیشه برای باغات کشور اتفاق افتاده است و بر این اساس ارقام جدیدی از محصولات بادام و گردو اصلاح شده که در برابر سرمازدگی مقاوم می باشند و در اختیار باغداران سراسر کشور قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ندای البرز دکتر حاجی وند افزود: با توجه به اینکه یافته های فنی و یافته های علمی و تکنیک های روز دنیا باید به روزرسانی شوند و در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد که یکی از وظایف مهم موسسه در واقع همین کار است، از همه ی همکاران خود که درحوزه های مختلف، کارهای فنی انجام می دهند و با دعوت از مدیران تصمیم گیر چه در حوزه باغبانی در استان البرز و وزارت جهاد کشاورزی، به طور ویژه تکنیک ها و دانش فنی به دست آمده، به طور خاص برای هر محصول ارائه شد و دانش فنی روز از جمله ارقام جدید و تکنیک های مختلف سرشاخه کاری و همین طور رقم های جدید بخصوص در بادام، در اختیار دوستان قرار گرفت تا با اطلاعات کافی در استان و سطح کشور کار انجام شود.
رییس موسسه علوم باغبانی کشور در پاسخ سوال خبرنگار پایگاه خبری ندای البرز، در مورد کیفیت و ارزش غذایی محصولات اصلاح شده گفت: در مطالعه تکمیلی و مطالعه سازگاری روی محصولات باغبانی از همان موقع که کار آغاز می شود طبیعی است که پارامترهای مختلف توسط همکاران ما بررسی می شوند و این پارامترها هم شامل خصوصیات کمی میوه که شامل عملکرد، خصوصیات فیزیکی، شکل میوه و … هست و هم خصوصیات کیفی میوه ها می باشد، که در میوه های مختلف متفاوت است که شامل روغن میوه، ترکیبات داخلی و حتی آنزیم ها، پوست و گوشت که در کنار خصوصیات کمی بررسی می شوند و خوشبختانه کارهای مطالعاتی ما بدون دستکاری ژنتیکی است و به صراحت اعلام می کنم که هیچ گونه دستکاری ژنتیکی در کشور و محصولات داخلی نداریم.
دکتر حاجی وند در ادامه بیان کرد: ما در حوزه سرمازدگی توانستیم سرمازدگی دو محصول گردو و بادام را به طور کامل حل کنیم و دیگر سرمازدگی در این دو محصول را نخواهیم داشت مگر اینکه باغداری خودش اجرا نکند و خودش کار عملیاتی انجام ندهد و به این معناست که وقتی ما رقمی را معرفی کردیم که از گزند سرما در امان هستند و موقعی که سرما می آید تازه بیدار می شوند و سرمازدگی را رد کرده اند، طبیعی است باغدارانی که می خواهند باغشان را سرما نزند باید از این ارقام استفاده کنند و این بهترین، ارزانترین و کوتاهترین راه برای مبارزه با سرماست.
وی افزود: برای جلوگیری از سرمازدگی زردآلو نیز بیش از ۳۵ ژنوتیپ و رقم جدید از زردآلو را در مناطق مختلف با هدف مبارزه با سرما در اختیار داریم که هم در استان البرز به کمک همکاران سازمان جهاد کشاورزی استان و در سایر مناطق مختلف کشور در حال انجام می باشد.
Thursday, 21 November , 2024