افزایش ۱۰۰درصدی صادرات آبزیان به روسیه، دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان با اشاره به افزایش ۱۰۰درصدی صادرات آبزیان به روسیه گفت: جهت‌گیری اصلی تولید و صادرات آبزیان روی آبزیان آب‌های شور و لب‌شور مانند تیلاپیا، میگو و ماهی در قفس متمرکز است. به گزارش پایگاه خبری ندای البرز به نقل از اخبار سبز کشاورزی علی‌اکبر […]

افزایش ۱۰۰درصدی صادرات آبزیان به روسیه، دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان با اشاره به افزایش ۱۰۰درصدی صادرات آبزیان به روسیه گفت: جهت‌گیری اصلی تولید و صادرات آبزیان روی آبزیان آب‌های شور و لب‌شور مانند تیلاپیا، میگو و ماهی در قفس متمرکز است.

به گزارش پایگاه خبری ندای البرز به نقل از اخبار سبز کشاورزی علی‌اکبر خدایی اظهار داشت: در حوزه ماهیان گرم‌آبی و سردآبی توسعه کمی نداریم و در حوزه توسعه کیفی نیز شاهد تلاش آبزی‌پروران و تولیدکنندگان این حوزه هستیم تا با ارتقای بهره‌وری سهم بیش‌تری از کیفیت تولید و بازار داشته باشند.

خدایی بیان کرد: این روزها به سبب افزایش قیمت نهاده‌ها و خشک‌سالی بعید می‌دانم افزایش سطح زیر کشت داشته باشیم و به لحاظ توسعه کیفی هم چون علاقه‌مندی به ذخیره‌سازی کم شده، امکان توسعه کم است.

وی افزود: در حوزه ماهیان در قفس شیلات میزان تولید را ۱۲ تا ۱۵هزار تن اعلام کرده که به نظرم عدد ۱۰ تا ۱۲هزار تن صحیح است که این رقم امسال می‌تواند به دو برابر افزایش یابد، چون تمایل به ذخیره‌سازی در این حوزه مناسب است.

پیش‌بینی افزایش تولید میگو به ۷۰هزار تن

دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان بیان کرد: صادرات ماهی سی باس که در قفس تولید می‌شود نیز زیاد نیست و نهایتاً این رقم به ۲۰۰ تا ۳۰۰تن می‌رسد، اما در حوزه میگو به تولید ۷۰هزار تن می‌رسیم که این عدد در سال قبل ۵۷هزار تن بوده است.

وی اظهار داشت: در سال گذشته ۳۶هزار و ۶۰۰تن میگو از کشور صادر شده، حدود ۱۲هزار تن در کشور مصرف و مابقی نیز  در انبارها ذخیره شده است و امسال پیش‌بینی می‌شود صادرات میگوی کشور با رشد حدود ۵۰درصدی به ۵۰هزار تن برسد.

خدایی در پاسخ به این‌که طرح مردمی کردن یارانه‌ها تا چه اندازه سبب افزایش قیمت نهاده‌های تولید شده است، گفت: حذف ارز ترجیحی برای اقتصاد کشور لازم بود، چون بخش اعظم آن به دست مردم نمی‌رسید. الان نیز با حذف این ارز حدود ۵۵درصد قیمت خوراک آبزیان افزایش یافته و سایر نهاده‌ها و هزینه‌های تولید نیز حدود ۵۰درصد رشد داشته و به همین سبب تا دو ماه آینده با فروکش کردن گرما و کاهش توان اقتصادی تولیدکنندگان شاهد افزایش قیمت ماهیان سردآبی خواهیم بود.

وی با اشاره به بروز تنش میان روسیه و اوکراین و ایجاد فرصت صادراتی برای پرورش‌دهندگان آبزیان در داخل ادامه داد: جنگ بین روسیه و اوکراین و تحریم روسیه از سوی اتحادیه اروپا سبب شده صادرات آبزیان به این کشور بیش از ۱۰۰درصد رشد داشته باشد و اتحادیه ما نیز تفاهم‌نامه‌ای با روس‌ها منعقد کرده‌ایم.

حل مشکل صادرات آبزیان در گروی تشکیل زنجیره‌ها

دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان در پاسخ به این‌که مهم‌ترین مشکلات صادرکنندگان آبزیان چیست، اظهار داشت: پیمان‌سپاری ارزی، عدم هماهنگی بین صادرکنندگان و نبود زنجیره تأمین در حوزه آبزیان از مشکلات ما در این حوزه است و تولیدکنندگان داخلی توان تأمین سفارش با تناژ بالای متقاضیان روس را ندارند که این مشکلات با تشکیل زنجیره‌ها مرتفع خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که در حوزه زنجیره سرد آبزیان مشکلی نداریم، گفت: شرکت‌های ما در روسیه و چین رجیستر هستند، استانداردهای اتحادیه اروپا را داریم و دنیا کیفیت تولیدات ما را پذیرفته است، اما در حوزه ماهیان سردآبی واحدهای ترابری رجیستر شده کم داریم که در این حوزه در حال رایزنی با روسیه هستیم تا با کمک سازمان دامپزشکی این مشکل برطرف شود.